Λίπος στην κοιλιά: 8 λόγοι για να συσσωρευτεί

Λίπος στην κοιλιά 8 λόγοι για να συσσωρευτεί

Ένας από τους λόγους για την παχυσαρκία του σύγχρονου ανθρώπου είναι ο ελλιπής νυχτερινός ύπνος.

Ξέρετε γιατί συσσωρεύεται το λίπος στην κοιλιά;

Μερικοί άνθρωποι έχουν να αντιμετωπίσουν το λίπος της κοιλιάς όλη την ώρα, επειδή αυτό το μέρος του σώματος είναι επιρρεπές στη συσσώρευσή του. Ταυτόχρονα, η εξάλειψή τους είναι δύσκολη. Η κοιλιακή περιοχή είναι μια περιοχή που μπορεί εύκολα να κρεμάσει και η συσσώρευση λίπους ακριβώς εκεί μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία ενός ατόμου.

Οι έρευνες δείχνουν ότι το κοιλιακό λίπος δεν είναι μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα. Μπορεί να προκαλέσει απώλεια οστών, να αυξήσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και την ανάπτυξη άσθματος. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις πιο συνηθισμένες αιτίες συσσώρευσης λίπους σε αυτή την περιοχή του σώματος, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα αντίμετρα.

Γονίδια

Γονίδια

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Sanford-Burnham διαπίστωσαν ότι τα γονίδια μπορεί να είναι η αιτία της συσσώρευσης λίπους σε διάφορα σημεία του σώματος. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι τα γονίδια παίζουν σημαντικό ρόλο σε σχέση με το πόσο γεμάτο αισθάνεται κάθε άτομο. Τα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση να τρώνε περισσότερο φαγητό διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά. Εάν άλλα μέλη της οικογένειάς σας υποφέρουν από αυτό το πρόβλημα, είναι πιθανό να υποφέρετε και εσείς.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται αρκετά έχουν τη συνήθεια να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες και κατά συνέπεια να συσσωρεύουν περιττό λίπος στην κοιλιά. Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, μειώνεται το επίπεδο της ορμόνης λεπτίνης και ταυτόχρονα αυξάνεται το επίπεδο της γκρελίνης. Και οι δύο αυτές ορμόνες συνδέονται με την απόκτηση λίπους. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, οι άνθρωποι που κοιμούνται 6 ώρες την ημέρα είναι περίπου 27% πιο επιρρεπείς στην παχυσαρκία από τους ανθρώπους που κοιμούνται πάνω από 9 ώρες.

Το λίπος συσσωρεύεται επίσης λόγω του στρες

Όπως ο ξεκούραστος ύπνος, έτσι και το στρες προκαλεί ορμονικές αλλαγές που οδηγούν ως αποτέλεσμα στην αύξηση του σωματικού βάρους. Σύμφωνα με την Patricia Ramirez, διατροφολόγο, κατά τη διάρκεια του στρες τα επινεφρίδια απελευθερώνουν ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη. Όταν το επίπεδο της τελευταίας αυξάνεται, οδηγεί στη συσσώρευση λίπους στο σώμα, ιδίως σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως η κοιλιά.

Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας

Άσκηση

Οι τακτικές σωματικές δραστηριότητες είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε έναν ενεργό μεταβολισμό και να λιώσετε περισσότερο λίπος. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη του Maryland ανακάλυψαν ότι η άσκηση αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός ιδανικού σωματικού βάρους, καθώς το κοιλιακό λίπος αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό αισθητικό πρόβλημα. Επηρεάζουν την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου. Το λιώσιμο του λίπους μέσω της άσκησης είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη φροντίδα της καρδιαγγειακής υγείας.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα όπως το Lida Green, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν τη διαδικασία της μη τήξης του λίπους.

Ανθυγιεινή διατροφή

Η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες και λίπη είναι ένας άλλος σοβαρός παράγοντας για τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Τα σύγχρονα καταστήματα και εστιατόρια προσφέρουν πληθώρα ανθυγιεινών τροφίμων και αυτό συχνά προδιαθέτει τους πελάτες να επιλέγουν επιβλαβή προϊόντα. Τα τρόφιμα που είναι γνωστό ότι προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους είναι:

  • Τα επεξεργασμένα τρόφιμα
  • Αποξηραμένα κρέατα
  • Εξευγενισμένα άλευρα
  • Ανθρακούχα ποτά

Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, άπαχο κρέας και ικανοποιητική ποσότητα νερού.

Η υγιεινή διατροφή είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση ενός ισορροπημένου βάρους. Συμπεριλάβετε σε αυτήν συμπληρώματα απώλειας βάρους όπως το Green Lida Daidaihua και τα αποτελέσματά σας θα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ

Η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς περιέχουν πολλές κενές θερμίδες. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Clinical Nutrition, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο συσσώρευσης κοιλιακού λίπους κατά 50%.

Ορισμένα φάρμακα

Φάρμακα και συμπληρώματα

Μπορεί επίσης να συσσωρεύετε λίπος λόγω της λήψης ορισμένων φαρμάκων.

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους όταν λαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μεταξύ των συνήθων υπόπτων είναι τα φάρμακα που συνταγογραφούνται για τη θεραπεία του διαβήτη, των επιληπτικών κρίσεων, των διαταραχών της διάθεσης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης κ.λπ. Τα στεροειδή, τα χάπια κατά της εγκυμοσύνης και τα φάρμακα ορμονικής υποκατάστασης έχουν επίσης αρνητικό αντίκτυπο. Εδώ θα τονίσουμε ότι δεν προκαλούν όλα αυτά πάχυνση και η επίδρασή τους διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Κατανάλωση τροφής μεταξύ των κύριων γευμάτων

Η λήψη τροφής σε μικρές μερίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αποτελεί συνιστώμενη στρατηγική απώλειας βάρους και ενισχύει το μεταβολισμό. Ωστόσο, η κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ μεταξύ των κύριων γευμάτων έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Τρόφιμα όπως τα πατατάκια, τα κράκερ και τα γλυκά αυξάνουν τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε. Συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη της κοιλιακής περιοχής.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε το λίπος της κοιλιάς;

Χυμοί φρούτων

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο συσσωρεύεται το λίπος στην κοιλιά, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να το αντιμετωπίσετε και να το αποτρέψετε. Όπως αναφέρθηκε, συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας. Ορισμένες από τις βασικές συστάσεις για την καταπολέμηση του λίπους της κοιλιάς περιλαμβάνουν:

  • Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή
  • Να εκτελείτε τοπική και καρδιακή άσκηση
  • Να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα
  • Να καταναλώνετε τη βέλτιστη ποσότητα νερού καθημερινά
  • Αποτοξίνωση του σώματος
  • Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
  • Να μασάτε προσεκτικά τα τρόφιμα
  • Εξετάστε τα συμπληρώματα απώλειας βάρους που είναι προσαρμοσμένα στη μείωση του κοιλιακού λίπους, όπως το Lipovon, μεταξύ άλλων, τα οποία διευκολύνουν το μεταβολισμό και βοηθούν στη διαχείριση του βάρους.

Μπορείτε να αγοράσετε όλα τα προϊόντα μας με αντικαταβολή. Απολαύστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *